Следят благоевградски футболисти за цигари и дрога

16/02/2023 10:36 0 Коментирай
Снимка бнр Снимка: бнр

Детско-юношеската школа на "Пирин" - Благоевград се обяви остро срещу пушенето и употребата на наркотични вещества. Ръководителят на младите футболисти свика обща родителска среща.

Петър Карачоров обяви, че ще се правят внезапни никотинови тестове. Според него по този начин ще се предпазят децата от зачестилите случаи на употреба на никотинови продукти - снус, цигари. Правенето на тестове стартира миналата есен, като тогава бе обявено, че подрастващите играчи ще дават проби на всеки два месеца. Сега тактиката е внезапно тестване, обясни директорът на ДЮШ.

Той подчерта, че вече са установили юноши, посегнали към цигарите и леките наркотици, въпреки пълната им забрана за възпитаниците в школата.

Все още не е ясно как ръководството на ДЮШ ще действа при установени положителни тестове. "Изискваме нашите деца да бъдат дисциплинирани, отговорни и неподвластни на пороци. Работим всекидневно в тази насока и държим на ценностите. Ръководството на ДЮШ на „Пирин“ категорично забранява употребата на: цигари, марихуана, снус, алкохол, всякакви никотинови и упойващи продукти. Не позволяваме на нашите футболисти татуировки и екстравагантни прически. При нарушаване на тези правила ще налагаме незабавно изключване от академията, независимо от качествата на дадения футболист. Държим на дисциплината и сме убедени, че само с нея талантите могат да станат качествени футболисти", обявиха неотдавна от школата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook