Смяна на полицейски шефове

05/09/2024 07:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Ще има кадрова чистка в полицейските дирекции и управления на на МВР. Ресорният служебен министър Илков е привикал всички директори. Той обаче не смята да стресира системата с масови уволнения.

Ше има промени, където резултатите са лоши. Атанас Илков обобщи, че срещите започват от идния понеделник. Част от разговорите са свързани с подготовката на предстоящите избори.

Очакванията са, че ще има и смяна на шефове на МВР по места, още повече, че предишният Калин Стоянов смени 23-ма от тях, докато беше вътрешен министър. Вероятно ще се върнат някои стари шефове на областни дирекции. "Ще има засилено полицейско присъствие в деня за размисъл и в деня на изборите", обяви в сряда Атанас Илков.

"Основната задача на служебния вътрешен министър е да организира провеждането на изборите, другите ангажименти няма как да ни отпаднат обаче. Работим с големи темпове по подобряване на материално-техническата база - оборудване, въоръжение, което е изключително важно за тях. Мога да кажа към всеки един колега - до последния си ден като министър на вътрешните работи аз ще положа изключително големи усилия за подобряване на техните условия на труд и материално-техническа база." Илков посочи, че по време на служебния кабинет главен секретар на МВР няма да има, той ще се назначи по време на редовното правителство.

БНТ

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook