Сняг заваля в сградата на Общината

10/12/2019 08:39 0 Коментирай

Деца се радваха на сняг във фоайето на Община Благоевград. Белите снежинки заваляха на финала на първата вечер от "часът на приказния разказвач".

И тази година на партера в сградата е обособен уютен кът, в който малчуганите пият топло мляко и чай с бисквити, докато слушат приказни истории.

Приказните вечери са до 13 декември. В програмата са включени актьори от Куклен театър – Благоевград и от ДТ „Никола Вапцаров“.

Вчера в Градска художествена галерия заработи Работилницата на Дядо Коледа.

В нея момичета и момчета от детските градини и началните класове на основните училища цяла седмица ще изработват коледни подаръци, картички, сувенири. Преподавателите са от Центъра по личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а материалите и превозът на децата до залите на градската художествена галерия са осигурени от Община Благоевград. Всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на всеки час над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян.

Днес децата участват в печеното на хляб.

Представители от Православен информационен център на Неврокопска света митрополия показват как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко, което деца и преподаватели изработят ще бъде поставено в специално обособена шатра пред зала „22-ри септември“.

Базарът ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook