Социален комплекс заработи в Петрич

13/12/2023 11:11 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания откриха в Петрич. Водосвет за здраве отслужи отец Ангел Кочев. Откриването на придобивката стана в присъствието на министъра на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, която акцентира върху активността и силното сътрудничество между гражданите, общинските институции и държавата. Тя бе придружена от областния управител на Благоевград Мария Димова.

Комплексът е изграден в имот, който беше държавна собственост, но през 2018 години след поредица срещи и разговори беше предоставен за ползване на Община Петрич с основно предназначение – построяването на новото социално звено. Година по-късно кметът Димитър Бръчков успя да стигне и до постановление на МС за отпускането на 1 000 000 лева за обекта. Община Петрич се включи и със собствени средства, помогна с дарение на специализирано оборудване и Ротари клуб – Петрич.

Новият комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания обединява на едно място Дневен център за деца „Слънце“ и Дневен център за възрастни „Надежда“, ще има и модерен рехабилитационен център. Социалният комплекс се намира в сграда, която е функционална и с достъпна архитектурна среда. Разполага със специализирани кабинети за работа с деца и пълнолетни лица с увреждания – зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Има и необходимото дворно пространство за занимания на открито.
„Всичко, което прочетох за дейността на Община Петрич, сочи за много високо качество на социалните услуги в община Петрич. В мое лице имате партньор. Не бива да допускаме нито едно дете, нито един млад човек да остане без подкрепа и нито един родител да се чувства сам. Продължавайте да бъдете модел на добро партньорство и на успешна община“, каза в приветствието си министър Шалапатова.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook