Социалистите избират нови общински и областни лидери

20/01/2024 17:38 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Националният съвет на БСП взе важни решения на първо заседание за годината. Предстоят тежки избори в партията, съобщиха от пресцентъра на социалистите.

Освен европейски избори, ще има и пълен цикъл отчет и избори в партията. Ще се избират нови ръководства на основни партийни организации, общински и областни председатели, делегати на конгреса, председател на партията на пряк избор и конгрес.

"В Европейския парламент трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския суверенитет и българския национален интерес. Поставяме си тази цел да изпратим такива хора, да получим доверието на българските граждани за това, че и досега сме били проевропейската партия, която обаче винаги е отстоявала и българския национален интерес в общия ни европейски дом”, подчерта Корнелия Нинова.

От февруари в БСП започват събранията на основните партийни организации за номинации за евродепутати и обсъждане на платформата ни за европейските избори в цялата партия. През март следват конференции, които ще разгледат и одобрят номинациите, и ще ги изпратят в НС.

През април ще проведе заседание на Националния съвет, на което ще бъде подредена листата за евроизборите и окончателно ще бъде приета платформата, която вече е минала на обсъждане в цялата партия. Имената на кандидатите за евродепутати ще бъдат ясни през април, заяви лидерът на БСП в отговор на въпроси на медиите. „През май е кампанията, юни – евроизбори и се поздравяваме с успех за БСП”, посочи още Корнелия Нинова.

От юли до септември БСП ще проведе пълен цикъл отчети и избори в партията. През октомври ще се проведе прекият избор на председател от всички членове на партията. Конгресът на БСП е през ноември, на него председателят трябва да стъпи в нов 4-годишен мандат.

Пленумът днес прие работна група, която да започне изготвянето на европейската платформа на БСП.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook