Социално слаби получиха дърва в Благоевград

26/12/2022 10:56 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Предоставиха дърва за огрев на социално слаби благоевградчани. Те са добити при почистване на поречието на Бистрица в града.

Количеството е по три кубика на домакинство. Преди Коледа дърва получи жена с ТЕЛК, кято до момента не е ползвала помощи за отопление.

По време на първия етап от почистване на коритото на р. Благоевградска Бистрица е обхваната площ от около 6 километра, като са изрязани близо 200 кубика дървесина.

Списъците, по които се дават дървата, са предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“ и Доброволно формирование „Георги Измирлиев – Македончето“.

В продължение на няколко месеца служители на ОП „Озеленяване“ извършваха дейности по почистване на коритото на река Благоевградска Бистрица от саморасли храсти и дървета, с цел превенция на наводнения при евентуални обилни валежи. Първият етап от акцията се осъществи в участъка от баражите при алеята за парк "Бачиново“ до мястото на вливане на р. Благоевградска Бистрица в р. Струма.

През идващата пролет ще стартира и вторият етап от почистването, като ще бъде обхванат периметърът от баражите в посока парк "Бачиново“.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook