Спасителни операции в Пирин и Рила

06/08/2023 11:32 0 Коментирай

18 планински спасители са помогнали на мъж със счупен глезен. Инцидентът е станал на каменен терен в Пирин. Операцията била в нощните часове в подножието на връх Синаница. Включили се 11 спасители от отряда в Сандански и още седем доброволци от отряда в Благоевград. Въпреки тежките условия - пороен дъжд и вятър, успели да го свалят от планината до град Кресна и да го настанят в лечебно заведение.

"Благодарим на хижарите в Синаница за съдействието и подкрепителните топли напитки. Всички бяхме напълно мокри и уморени, но доволни посрещнахме изгрева, защото се справихме успешно с тежката задача. Надяваме се човекът, да се възстанови напълно. Планинските спасители от Югозапада за пореден път доказахме, че когато е трудно винаги сме заедно", публикуваха в социалните мрежи от ПСС-Благоевград. Написаха и имената на участвалите от отряда Георги В. Ботев, Васил Китанов, Георги Г. Ботев, Павел Тодоров, Николай Арсенов, Илиян Кашкин и Антон Палюшев.

През изминалото денонощие планинските спасители са осъществили още няколко акции за спасяване на турист с травма на коляното в района на Рилските езера. Отзовали са се и на сигнал от района на хижа „Безбог“ в Пирин. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook