Спасяваха пътници в автобус, паднал в язовир

20/10/2021 15:29 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Спасяваха бедстващи хора в автобус. Преобърнал се край язовирна стена и паднал във водата. След получен сигнал на 112, веднага се отправили екипи на пожарната.

Автобусът катастрофирал в близост до язовир "Дренов дол", чието ниво е критично зарази обилните валежи. За щастие това е учебно-тренировъчна акция на Противопожарната служба в Кюстендил.

В различни части на залятото от водата населено място все още има хора, които не са успели да се евакуират и са останали в къщите си.

Все още има пътници в преобърналия се автобус, които не са успели да излязат от него и се нуждаят от помощ. Автобусът се намира в основата на язовирната стена, водата го залива частично и има опасност пътниците в автобуса да се удавят.

В критичната ситуация кметът на общината обявява със заповед бедствено положение и е въведен в действие Плана за защита при бедствия в частта „Наводнения“. Създаден е щаб, ръководен от директора на РДПБЗН-Кюстендил. Това е част от сюжета на пожаро-тактическото учение, което бе проведено днес от служители на РДПБЗН – Кюстендил, БЧК – Кюстендил, доброволци и Планинската спасителна служба.

След като екипите изграждат изкуствена дига върху язовирната стена, за да ограничат преливащата вода, екипите, спасяващи хората от катастрофиралия автобус, ги извеждат, евакуирани са и жителите от намиращата се в близост до язовирната стена махала „Дренов дол“, осигурен е нормален достъп до обектите от засегнатия район, всички хора са изведени успешно. Учението бе проведено днес в района на язовир „Дренов дол“.

На занятието присъства и областният управител Ал. Пандурски.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook