Специализирана операция в Петрич, Симитли и Сандански

20/08/2021 14:48 0 Коментирай

С хеликоптери снимат и след това унищожават ниви с канабис в Петричко. На територията на Петрич, Сандански и Симитли са проведени специализирани операции. Благоевградски полицаи са изкоренили 340 накотични ратения в земеделски имоти и горски фонд.

210 килограма канабис са опожарени в обезлесен участък в местността "Порой" над петричкото село Старчево.

В обособена нива в местността Синаница, землище на село Илинденци, община Струмяни, са установени засадени около 14 канабисови растения с общо тегло около 20 килограма, а в обезлесен участък в землището на симитлийското село Сенокос, намерили 84 корена с тегло около 125 килограма.

В хода на полицейската операция, в земеделски имот в местността Лъките, землище на село Първомай е открита оранжерия със засадени около 192 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Със заповед за задържане до 24 часа са задържани 47-годишен мъж и 42-годишна жена от селото. Образувани са досъдебни производства. Работата продължава.

В гориста местност, в местността „Локвата“ в района на село Драгуш, са били открити 75 канабисови растения в пластмасови кофи.

В жилище в село Първомай са били установени 4 ловни и 2 въздушни пушки и папка с документи, съдържаща оригинали и копия на 49 нотариални акта, договори за покупко – продажба на имоти и за наем на маломерна земеделска земя на общински поземлен имот, 28 мобилни телефона, 3 лаптопа и 5 пластмасови кофи.

Припомняме, вчера благоевградски полицаи ожъната и изпепелиха 4355 килограма са намерени в хода на проведена, през вчерашния ден, акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества.

Около 1060 от тях са били засадени в района на симитлийското село Полето, теглото им е 3180 килограма. В обособена площ в землището на с. Ракитна са открити около 665 бр. с общо тегло около 800 килограма, а в местността Везенкова, землище на с. Сенокос – около 250 бр. с общо тегло около 375 килограма.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook