Спипаха благоевградчани в крадена кола със стекове цигари

18/10/2023 16:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградски полицаи са арестували двама, обвинени за множество кражби и отнемане на автомобили. А. Т. е многократно осъждан. С него действал А. К., който е непълнолетен.

Спипали ги в района на светещия кръст над Благоевград. Придвижвали се с автомобил "Фолксваген". При проверката открили стекове цигари, задигнати от хранителен магазин в симитлийското село Черниче.

 

Установено е, че двамата за подкарали чужди автомобили в село Полена и в Черниче. Първоначално в Благоевград А. Т. отнел лек автомобил, „Фолксваген“, от собственика му и се придвижил с него до Симитли. След спукването на гума колата била изоставена без надзор. Извършителят направил опит да отнеме друг автомобил, но не успял поради повреда на превозното средство.

Със следващия противозаконно отнет автомобил, м. „Пежо“, двамата стигнали до село Черниче. Там, след взломяване на заключващия механизъм на входната врата, А.Т. отнел от търговски обект множество стекове с цигари, хранителни продукти и пари. Вещите били натоварени в колата, с която двамата отпътували в посока с. Полето. В района на селото свършило горивото. Част от отнетите чужди вещи била укрита в храсти, а другата преместена в следващия отнет автомобил, „Фолксваген“. Именно в него А. Т. и А. К. били установени от полицейските служители. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Благоевград А.Т. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook