Спират багерите през Кресненското дефиле

15/05/2023 09:55 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Организираха пореден протест за Кресненското дефиле. Местни жители, представители на неправителствени организации и бизнеса, скандират днес срещу преминаването на АМ "Струма" през Дефилето. Не са съгласни с определения от държавата вариант, според който, главен път Е-79 ще есе преобразува в скоростен в посока ГКПП-Кулата. Трасето към Благоевград и столицата, ще се изгради източно от Кресна. Недоволните се събират пред сградата на кметството към 16.00 часа.

Основното искане, изразено от протестиращите, е АМ "Струма" да минава извън Кресненското дефиле, а Е-79 бъде оставен като алтернативен път. Местните хора пък са притеснени, че пътуването им до малките населени места ще се удължи, а собствениците на заведения ще фалират. Категорични са, че няма да позволят на багерите и машините да започнат работа.

Припомняме, че на 11 май протестърите от Кресна окупираа сградите на МРРБ и Министерски съвет. Тогава получиха отговор от министър Иван Шишков, че все още не е решено как ще се изгради най-тежкият лот от автомагистралата. Междувруменно стана ясно, че са подписани тайно договори със строителни компании, сред които "Грома Холд", на стойност 1,2 милиарда лева. Според запознати, строителството през Кресненското дефиле започва на 16 май.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook