Спортисти прославиха Симитли и Благоевград

13/07/2021 19:24 0 Коментирай

Един от футболистите в ДЮШ на "Септември"-Симитли, Антонио Бачев, получи заслужено признание.

Антонио участва в камп на сръбската агенция "SPORT IMPULS AGENCY". Той спечели правото да бъде избран за камп на великия Деян Станкович DEKY5, който ще се проведе в Белград през август. Участието му е безплатно.

Антонио завоюва това право в конкуренцията на 60 деца от София, Благоевград, Банско, Разлог и Белица и Сандански.

Друг състезател от Симитли - Димитър Докузов, стана шампион в турнир по плуване в Сандански.

На 50 метра бътерфлай, с време от 29.91, той пребори над 80 плувци и се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. На 50 метра свободен стил, възпитаникът на Валентина Атанасова – Димитър, безапелационно надви останалите участници и така се окичи със златен медал.

На 100 метра свободен стил, Димитър, с време от 1:00:13, завоюва пореден златен медал. На 100 метра Бътерфлай златото отново отиде при Докузов, който завърши с време 1:05:99. Димитър грабна златния медал и на 200 метра свободен стил с време 2:11:20.

Освен индивидуално, Димитър взе участие и в две щафети. И на двете момчетата от клуб „Пирин“ успяха да завоюват сребърни медали. С безапелационно доброто си представяне, Димитър Докузов стана петкратен републикански шампион и се прибра с 5 златни медала от индивидуалното си участие и 2 сребърни медала от щафетите.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook