Спряха тока на онлайн шоуто на Гешев

04/07/2023 14:46 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Бившият главен прокурор Иван Гешев се включи в онлайн въпроси и отговори. Говори предимно за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за новите си политически планове.

"Единствено имунитетът спаси от арест лидера на Бойко Борисов по делото "Барселонагейт", отговори Гешев на въпрос на граждани във фейсбук. Подчерта, че няма така цензура. Той призова Борисов да се откаже от имунитета си и обясни, че лидерът на ГЕРБ "се е превърнал във воденичен камък върху собствената си партия и трябва да я освободи, за да се развива". "Всички виждаме, че Народното събрание се крепи само защото го превърнаха в убежище за имунитети", посочи Гешев.

"Материалите по "Барселонагейт", внесени в парламента от прокуратурата, не са секретни и няма пречки да бъдат публикувани на сайта на Народното събрание. Гешев прехвърли вината за бавенето на делото на службите. "Има усещане в хората, че някои дела се забавиха, но правосъдието е тежък и сложен процес. По всички дела е работено активно и по всички сега започва обратното броене", каза той. Обвини Кирил Петков и Христо Иванов, че допреди няколко месеца са си лягали и ставали с "Барселонагейт" и делото за кюлчетата в чекмеджето, а вече ги интересува само властта.

"Аз знам всичко за всеки в тази държава", подчерта още уволненият главен прокурор и повтори тезата си, че е бил махнат от поста, защото прокуратурата е работила. Той отрече, да е бил сложен начело на държавното обвинение от Делян Пеевски и Бойко Борисов. Ако било така, още щял да си е там, обясни той. По думите му Борисов не бил доволен да бъде избран за главен прокурор, той искал жена да е главен прокурор.

Иван Гешев обяви и началото на своето Гражданско родолюбиво консервативно движение" "Справедливост за България". Спиране на тока прекъсна изявата на Гешев за кратко. Той видя и в това саботаж срещу себе си. Мотото на негово движение ще е "Бог, отечество, семейство". Гешев се обяви "за" Обединена Европа, но не и за задкулисната диктатура на дребни брюкселски чиновници.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook