Срив в туризма, масово отменят резервации в Банско

26/02/2022 16:59 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Чужденци масово отказват резервации в курортите ни. Туристическият бизнес в Банско прогнозира, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще продължи да се влошава. До края на зимния сезон в Банско ще се разчита предимно на българските туристи, каза Малин Бистрин, който е хотелиер в града и заместник-председател на БХРА.

Резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100 процента. Има реален риск от загубата на повечето чужди туристи тази година, коментира Бистрин, като основна причина е близостта на България до военните действия.

"Войната не е добра за никого. България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия", заяви Малин Бистрин пред БНР. "Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам, че на 100 процента от тук нататък всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето", разкри бизнесменът от Банско.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook