Срокът за пътя през Кресненското дефиле е до октомври

14/05/2022 13:40 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Регионалният министър Гроздан Караджов е песимист за доизгражването на АМ "Струма". Има опасност да се отложи за след 2030 година, ако държавата не довърши строителството на пътя през Кресненското дефиле. Крайният срок е до октомври, когато изтича Оценката за въздействие на околната среда  именно за този участък, изтъкна Караджов.

"АМ „Струма” е в толкова критичен момент от своето развитие и то в частта на Кресненското дефиле, че и ако аз и екоминистърът не се хванем за ръка, не отидем заедно в Брюксел и не кажем, че ще правим Кресненското дефиле по сегашния вариант, но ще добавим и второ платно по склоновете на Пирин извън трасето в дефилето, няма време за кога. Няма време да се мотаем и всякакви нови процедури и хватки с екологична насоченост са само отлагане с цел законно издаденият ОВОС да изтече", заяви министърът.

„Ако това се случи, проектът приключва и трябва да се започне отначало. Той просто няма да се сбъдне. Ножът е опрял до кокала. Или се хващаме и отиваме в Брюксел, или този участък в Кресненското дефиле ще си остане участъкът на смъртта и ще бъде още един показател как не се справяме с пътищата си”, обясни той в сутрешния блок на Нова. Караджов коментира и исканията за оставката му. „Оставката на един министър не е никаква ценност. Няма никаква причина да я подавам, защото си върша работата”, посочи той, като подчерта, че исканията на превозвачите за тол таксите са неоснователни.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook