Стари-нови кметове в Пиринско

30/10/2023 08:21 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Голяма част от кметовете в Пиринско запазиха местата си след вчерашния вот - някои с гласовете на привърженици, а други поради липса на конкуренти.

В Гоце Делчев преизбраха безапелационно Владимир Москов за осми мандат. За него са гласували над 5000 гоцеделчевци и хората в населените места.

В Банско нов градоначалник е Стойчо Баненски. Той спечели доверието на банскалии. До момента Баненски беше заместник на Иван Кадев, който изненадващо не пожела да участва в изборите.

За пореден мандат в Кресна ще управлява Николай Георгиев. Първите години беше от БСП, но напусна социалистите и сега се яви като независим, но с подкрепа на партии и сдружения.

В Якоруда също има нов градоначалник. Бившият благоевградски съветник от ДПС Мехмед Вакльов спечели на първи тур. Мощната подкрепа за него е от Якорудчани и от жителите в селата.

В Симитли убедително печели Апостол Апостолов. Както подробно информирахме, предстоят кметски балотажи на 5 ноември в Благоевград, Разлог, Сандански и Петрич. На поправителен се явяват съответно Илко Стоянов, Методи Байкушев, Красимир Герчев, Венцислав Гърменов, Атанас Стоянов, Стоян Стоев, Димитър Бръчков и Стоян Руйков. В три общини в Благоевградска област вчерашният вот приключи няколко минути след започване на гласуването. Управниците на Хаджидимово, Сатовча и Белица нямаха опоненти. Седми мандат закара Арбен Мименов. Людмил Терзиев е кмет на Хаджидимово за пети път, а в Белиза - Радослав Ревански за трети управлява трети мандат.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook