Стоян Христов недоумява каква война води срещу Благоевград

30/05/2023 17:01 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Благоевградският губернатор Стоян Христов се засегна от думите на кмета Илко Стоянов, че е враг на Благоевград и пречи за развитието. Христов също даде извънреден брифинг след изнесеното пред медиите, че води книжен тероризъм. Поводът е върнато решение на ОбС-Благоевград за деактуване на земи за Индустриалната зона край Зелен дол.

"Изнесеното по съдържание прилича на изнесеното в едни записи, където се говори откровено срещу държавата. Дори се нахвърлят нападките към институциите, както и лични нападки към областния управител“, каза Христов и подчерта, че не за първи път Стоянов си позволява подобни изказвания, както и заплахи за уволнения на служители, дори на самия него. Той припомни за атаките относно казуса с вдигането на таксата за смет.

„В изявленията се говори за война, но не знам за каква война става въпрос. Уверявам ви, че областния управител не е обявявал война на която и да е община в Област Благоевград. На територията ни има 14 общини“, недоволство Христов. Той изтъкна, че решението за Индустриалната зона е взето след неправилна процедура. Преди да се промени собствеността на имотите - общински и частни, е трябвало да се промени тяхното предназначение, което в случая не било направено, аргументира се областният управител.

Стоян Христов преразказа, че на предишна сесия на местния парламент, са приети три решения – за създаване на общинско дружество, а с второто решение Общински съвет е променил характера на собствеността. В тях никъде не се сочи, че въпросните земи ще станат част от Индустриалната зона. „Възможността, която е дадена в закона на областния управител, е да връща решения, за да могат те да бъдат коригирани. Точно и ясно е указано какво да се направи, за да може Общински съвет да коригира решението. С комуникация чрез медиите не решават проблемите на хората", категоричен е Христов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook