Страхуват се за газопровода под пропадащ мост в Благоевград

14/12/2021 12:29 0 Коментирай

Газопроводът на Благоевград, който минава под започналия да пропада мост на "Покровнишко шосе", се инспектира ежедневно. Към момента няма изтичане на газ.

Ако мостът, който вчера бе затворен, пропадне, по всяка вероятност ще го скъса. За момента обаче такива опасения няма, каза директорът на Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов. Той бе на място и лично огледа нанесените щети, придружен от областния управител на Благоевград Николай Шушков.

"Нещата са под контрол. Ситуацията е стабилна. Като че ли пропадането на моста към момента е спряло. Снощната операция, която проведоха колегите предотврати опасността от прекъсване на газопровода и към момента смятам, че нещата се контролират изцяло. Това обаче не значи, че мостът е безопасен и може да бъде използван. Ще е необходимо време и много добра преценка на експертите по това какво трябва да се прави, как да се укрепи, че да може да се използва", коментира Николов.

Той увери, че от дружеството на газопреносната мрежа също проверяват за евентуално изтичане на газ. Монтирани са и предупредителни табели, които предупреждават хората, че движението през моста е затворено. Обходният път е през Зелендолско шосе.

Припомняме, съоръжението поддаде заради буните води на река Струма в неделя вечер, а часов по-късно бе забранен за преминаване на автомобили.

Пожарникар номер едно и губернаторът обходиха наводнени райони в общините, в които бе обявено бедствено положение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook