Стражари заловиха секачи в Разлог, Струмяни и Кресна

14/04/2020 13:24 0 Коментирай

Горските стражари в Пиринско са съставили общо 21 акта по Закона за горите.

9 от актовете са в района на Разлог, където нарушителите са заловени на място, докато секат незаконно.

В дърводобивен обект в района на лесничейството в Струмяни” е констатирана сеч без издадено позволително на близо 63 куб. метра обла строителна дървесина.

Нарушението е извършено от работници на фирма, извършващи промишлен дърводобив в съседен отдел. Съставени са 5 акта, а дървесината е задържана и ще бъде транспортирана в базата за съхранение на конфискувани вещи в ДГС- Кресна.

5 каруци и 7.50 кубически метра строителна дървесина са задържани от служителите на „ДГС Самоков” при извършваните денонощни дежурства в горските територии.

Това е последният случай на незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка, констатиран в 4.00 часа сутринта на 13 април, съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП Александър Кроснев.

В условията на извънредно положение посегателствата в горите в обхвата на „ДГС Самоков” се увеличават. Затова интензивните проверки и денонощните дежурства на служителите от стопанството продължават. Близо 1/3 от съставените 52 акта от началото на годината са в първия месец от въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса. Задържани са общо 8.88 куб. метра строителна дървесина, 28 куб. метра дърва за огрев, 8 автомобила, 14 каруци и 3 бензиномоторни триона.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook