Строги мерки в Банско за Джаз фестивала

07/08/2021 11:55 0 Коментирай

Заради високите температури и продължителното засушаване, опасността от пожари в горския и земеделски фонд в Банско се увеличи многократно. За недопускане възникването на пожари, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ призовава жителите и гостите на община Банско да проявят гражданска съвест, да бъдат отговорни към действията и спазват необходимите мерки за безопасност.

Засилено е и полицейското присъствие в града и останалите населени места. Пътни полицаи са базинари на различни места.

Мерките са въведени и заради започващия тази вечер Джаз фестивал. Огнеборци и общинари призовават да не изхвърлят угарки от цигари и стъклени отпадъци, тъй като могат да имат ефекта на лупа. Предпупреждават при излет в местности край града и в планината да не се пали огън, да внимават това да не сторят децата им. При пожар незабавно да се обаждат на телефон 112 или 0749/88430 – РСПБЗН - Банско.

Тази вечер от 20.00 часа на площада в града, първи гласове ще извият недостижимите Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева. В последните няколко години трите дами на българския джаз покоряват публиката с общото трио „Ladies of JAZZ”. В рамките на изпълнението си, те ще представят, както авторски песни, така и адаптации на емблематични песни от световната дамска джаз сцена през последните десетилетия, включително такива на Ела Фицджералд и Ерика Баду.

Финалът на джаз фестивала в Банско ще е за Хилда Казасян и Плевенската филхармония. Те ще потопят публиката в света на вълшебната филмова музика от любими ленти с техния проект „Да послушаме кино!“. Съдържанието на концерта е докосващо душите, тъй като в програмата са подбрани любими мелодии от български игрални филми като „Любимец 13“, „Козия рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др.

Особено очаквано от публиката е и участието на Вики Алмазиду, която ще излезе на сцената в града на 9 август от 20 часа. Тя ще докосне слушателите до уникалния

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook