Строги правила в детски градини

27/09/2022 16:17 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Въведоха нова организация за детските ясли и градини в община Разлог. ДГ „Радост“ излезе със заповед за начален час на пристигане на децата сутрин - между 7.30 и 8.30 часа.

Свободните игри и изпращането на малчуганите да се осъществява между 17.00 и 18.00 часа. Прибирането на дете преди уречения час в задължителния правилник, ще бъде разрешено след писмено уведомление на родител.

В дневната организация са включени още утринна гимнастика, образователни, занимателни и дидактически игри, песни, танци, дейности по интереси и игри на открито поне два астрономически часа дневно, при подходящи метеорологични условия.

„Неколкократно бяха подавани сигнали към нас, че родители са принуждавани да си взимат децата си 1-2 часа по-рано преди приключване на работното време в детските градини. След разпореждането образователен процес следва да не бъдат нарушавани, както и децата да не бъдат емоционално обезпокоени, когато остават последни в детската градина. Надяваме се екипът и родителите да спазват стриктно въведените правила", коментира зам.-кметът Иван Гюров.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook