Строители подкопаха трафопост, застрашена е сграда /обновена/

31/05/2023 12:38 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Затвориха улица заради опасен строеж. При изкопни дейности в района на благоевградския стадион и в градинката до паметния знак на Освободителите на Горна Джумая, е рухнал частично трафопост.

Кабелите са оголени, а строителната площадка се е напълнила с вода от дъждовете, алармираха благоевградчани. Жилищна кооперация също е застрашена, коментират в благоевградските социални групи. Свлякъл се е тротоарът, паднала е час от оградата. От Община-Благоевград уточниха, че на 22 май служители от отдел “Инвестиционни проекти и контрол по строителството" са извършили проверка на съоръжението. На 25 май е бил издаден и констативен протокол, последван от заповед на кмета Илко Стоянов, с която собственикът на имота се задължава да възстанови възникналите щети. Съгласно заповедта следва да се извърши укрепване на вертикалния откос на изкопа, незабавно да се изгради стоманобетонна стена, да се изпълни плоча на строежа, а 28 дни след бетонирането да се направи и обратен насип от чакълесто-песъчлив материал. Днес случаят е предаден на РДНСК, подаден е и сигнал към „Електрохолд“.

Към момента е поставена е само ограничителна лента на улицата. Инвеститори на бъдещата жилищна кооперация са Станислав Шапков - син на предприемача Георги Шапков, управляващ мощната фирма "Престиж Бизнес", в съдружие с бившия хотелиер Кирил Манов. Не е ясно коя фирмата-строител, тъй като липсва информационна табела. Живеещи наблизо не скриха, че и електропреносното дрежество има вина за случилото се. Те не са пожелали да се преместят кабелите и са поискали "услугата" да е за сметка на частниците. Сумата не била малка. Преди месец заради друг строеж в района - на улица "Трети март", рухна тротоарът. Общината разпореди прекратяване на строителните дейности, до изграждане на подпорна стена. Това обаче още не е изпълнено и трафикът по пътя към "Баларбаши" е особено затруднен.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook