Строят 140 екологични къщи

07/07/2022 09:49 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Общинари дадоха разрешение за строеж на 140 екологични къщи. Редактират Общия устройствен план, за да се осъществи инвестицията на дружеството "Варвара термал вилидж", представялвано от Кирил Асенов, собственик и мениджър на компанията „Арексим Инженеринг”.

Ще се изгради селище в местността "Света Варвара край разложкото село Елешница. Оказва се, че 100 декара от терена, който е в местността "Света Варвара", попада в зоната на "Натура" за защитена територия.

Вчера е проведено обществено обсъждане в Община-Разлог, свикано от временния кмет Венцислав Гърменов и заместника му Иван Гюров.

„Осъществяването на проекта е от истинско значение за развитието на община Разлог. Цялата администрация положи усилия да върви максимално бързо, а заедно със сериозните намерение на инвеститора, стигнахме и до етапа, в който се намираме в момента. Пълноценното използване на природните дадености в местността "Света Варвара" са възможни чрез по-мащабно развитие на туризма в общината. Съобразно дългосрочното развитие на община Разлог, проектът следва да се реализира в рамките на няколко години. По този начин ще се увеличи наборът от разнообразни туристически услуги, предлагани целогодишно на наша територия. Резултатите ще покажат, че положените усилия, по време на пандемия, военни действия и инфлация, са били наистина необходими", коментира Иван Гюров.

140-те къщи, ще са щадящи природата, енергийно ефективни. Ще се изгради паркова зона с водни атракциони с минерална вода.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook