Студентка крие кутия с хероин, амфетамини и хашиш

23/11/2020 15:33 0 Коментирай
Снимка МВР, архив Снимка: МВР, архив

Обвиниха студентка по химия за различни видове наркотични вещества. Първоначално тя заявила, че прави опити в дома си, но след разпит в полицията признала, че дрогата е за лична употреба.

А. Ч. е подведена под наказателна отговорност по член 354 от НК, съобщиха от прокуратурата в Перник. 25-годишната химичка живее под наем в жилище в кварта "Твърди ливади" в Перник. Обискирали жилището преди месеци по сигнал на съседи.

Във всекидневната стая в апартамента, обитаван от А. Ч., полицаите намерили кафяво смолисто вещество, наподобяващо хашиш. За него наемателката потвърдила, че е наркотично вещество, което тя държи за лична употреба.

Освен това, в хода на претърсването на имота, в куфар била открита кутийка с няколко пликчета. В тях било разпределено голямо количество различни на цвят таблетки – бели, розови, оранжеви, зелени, както и кафеникава бучка. Върху мивката в кухненския кът било намерено пликче с бяло кристалообразно вещество. На печката полицейските органи установили стъклена колба с термометър, покрита с текстилно парче, в която имало гъста виолетова течност. За нея А.Ч. обяснила, че е студент по химия и във връзка с обучението си извършвала опити в домашни условия. В кухненския шкаф над мивката било намерено пликче с червеникаво прахообразно вещество и друго със свито топче.

От назначените и изготвените физикохимични експертизи е видно, че откритите в обитавания от А.Ч. апартамент вещества са наркотични – хашиш, хероин, метамфетамин, метилендиоксиметамфетамин /MDMA/. Общата им стойност възлиза на 1672 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook