Събират гимназисти в една сграда заради ремонт

02/09/2023 15:53 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Дни преди старта на учебната година започна ремонт на училищна сграда. Съгласувано е заниманията да се провеждат в друго учебно заведение.

Възпитаниците на ПГИТ "Асен Златаров" започват на 15 септеври в ПГ "Пейо Яворов" в Петрич. От РУО в Благоевград са дали разрешение.

Дейностите, които ще се изпълнят, са част от проект по ОП „Региони в растеж“. редвидени са мерки за енергийна ефективност след предварително обследване, както и за достъпна архитектурна среда. По проекта ще бъде подменена дограмата на училищната сграда, ще се ремонтират котелната и отоплителна инсталация. Основно ще се ремонтира покривът и топлоизолиране на подпокривното пространство. Планирана е подмяна на електрическата инсталация, на пожароизвестителна инсталация със звуков сигнал на всеки етаж.

Предстои да се ремонтират също санитарните възли и цялото вътрешно пространство – класни стаи, кабинети, коридори. Ще се изгради санитарен възел за лица с увреждания, както и асансьор за достъпна среда. Дворното пространство ще се обнови напълно, учениците ще се радват на спортна площадка, а оградата ще се реновира.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook