Съдийка от Благоевград отне обезщетения на полицаи

21/08/2020 17:14 4 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Масово отменят присъдени на първа инстанция суми от 1500 до 1800 лева на полицейски служители. Само за ден магистратът Румяна Бакалова реши да не се плащат паричните обезщетения на четирима полицаи от Разлог.

Месеци преди това те бяха спечелили делата в Районен съд - Разлог, но последваха жалби от страна на полицейския директор в Благоевград Дойчин Дойчинов. Съдия Бакалова, чийто съпруг е дългогодишен шеф на следователите в Пиринско, счете за неоснователни постановените от разложката Темида решения.

Като "под индиго" са написани мотивите и по четирите дела на униформените, чиято радост, за присъдените суми до 1800 лева, се оказа кратка.

Освен това сега полицаите са осъдени да заплатят по 250-260 лева в полза на Областната полицейска дирекция в Благоевград.

"Отменя решението на РС-Разлог, с което е уважен иска на К. С. за заплащане на неизплатено възнаграждение за извънреден труд след превръщане на нощните часове в дневни, лихва и разноски. Счита, че решението е незаконосъобразно и необосновано доказателствата не са обсъдени и анализирани правилно, както и възраженията. Не е съобразен правния статут на ищеца и качеството му на държавен служител, за което е развил тезата си във връзка с приложението на ЗМВР. Счита, че е неприложима НСОРЗ в този случай. Счита, че няма препращаща норма, която да даде основание разпоредбите на КТ да се прилагат вярно. Счита, че не са събрани доказателства, че ищецът е работил над рамките на установеното за него работно време по график", сочи в мотивите си Румяна Бакалова.

"В цитираните в жалбата подзаконови нормативни актове, според въззиваемата страна, е налице празнота, поради което правилно е приложен КТ и издадените въз основа на него подзаконови нормативни актове", мотивира се магистратът в Окръжен съд - Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Кире -
    От полицията тоя
  2. Кире -
    Па тоя с костюма, веднъж да го види човек усмихнат
  3. Уй -
    Да й се връща на нея и на близките й подобно правораздаване
  4. разлоч -
    Тая е чума и корумпирана маже й Бакалов що паре е чофнал.

Социално

новини благоевград facebook