Съдът реши за полицайката с половин килограм марихуана

07/02/2023 16:51 0 Коментирай

Съдът в Благоевград се произнесе по молбата на полицайката от село Баня Симона Лулеова, заловена с близо половин килограм марихуана.

Адвокатът й настоя да бъде освободена с по-лека мярка за неотклонение, за да учи и се грижи за дъщеричката си.  Магистратите потвърдиха определението за задържане под стража на първоинстационния съд.

Припомняме, че Симона, която е служителка в столично управление на МВР, бе арестувана на 28 януари. Край Разлог полицаите обискираха колата й "Фолксваген" и намериха в резервната гума два пакета с марихуана.

Събраните доказателства обосновават извод, че Симона е знаела какво превозва. Първо е търсила съдействие по телефон от колега, за да узнае причината за спирането, и за по- бърза проверка, след което предала ключа за автомобила на бившия си съпруг, с което затруднила проверката по реда на Закона за МВР. Налице е реална опасност обвиняематаполицайка да мотивира някои от участващите в аферата, които предстои да бъдат разпитани като свидетели, да дадат недостоверни показания, сочат в определението.

В съда в Разлог миналата седмица сестрата на Симона - Силвия, обяви, че дрогата е била подхвърлена.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook