Съдят благоевградски кикбоксьор с криминално минало

18/06/2024 14:25 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжната прокуратура в Благоевград приключи разследване срещу кикбоксьор. Обвинен е по по член 115 от Наказателния кодекс - опит за умишлено убийство.

Кирил Лукаров обезобрази преди месеци бизнесдамата Стефка Терзийска. Преби я зверски на улица "Илинден" в Благоевград. нападението стана пред дома на Терзийска с метален прът. 21-годишният извършител Рукаров бе открит няколко дни след престъплението в хотел край Сандански. Загубилата зрението на едното си око и претърпяла животостпасяващи операции в столицата, посочи като поръчител на кървавата вендета своя бивш съпруг Йоанис Козас. Той обаче не бе привлечен като обвиняем. Спипаха го дни по-късно надрусан зад волана на "Ауди". Отделно от това в благоевградското село Дъбрава, където е имението на гръцкия предриемач, марихуана и нелегални пушки. Беше освободен бързо от ареста заради тежко заболяване.

От благоевградската прокуратура информираха, че Кирил Лукаров е осъждан за грабеж, причиняване на средна телесна повреда и за трафик на хора. За него в МВР има няколко криминалистични регистрации. Към октомври 2023 година обвиняемият живеел с майка си в гр. Благоевград. Поддържал контакти с криминално проявени мъже в града, от които купувал наркотични вещества. Често изпадал в парични задължения към тях. С оглед положението му на зависимост, бил лесно убеден от неизвестно лице да извърши убийство на 46-годишната.

Облечен изцяло с черни дрехи и качулка на главата, той застанал пред входа на жилищния блок, очаквайки жертвата си. Последвал жената, когато тя излязла от дома си. Извадил от дрехите си метален прът с дължина около 75 см, тип „кози крак“, сложил латексова ръкавица на едната си ръка и нанесъл с него няколко силни удари в теменната част по главата на Терзийска. Пострадалата се обърнала, инстинктивно се опитала да се предпази и побягнала. Извършителят я последвал, нанасяйки й удари по краката.

Жената успяла да стигне до оживена улица, където й била оказана помощ. Междувременно К.Л. избягал, изхвърлил носената от него шапка и металния прът, свалил дрехите си и латексовата ръкавица, като ги скрил под паркиран автомобил. Прибрал се вкъщи и споделил на майка си, че е търсен от полицията заради извършеното незаконно деяние. Тя го закарала в гр. Сандански, където бил издирен от полицейски служители.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Биби -
    Начи гъркът е освободен от ареста поради тежко здравословно състояние. В дома му марихуана и оръжия. Явно и затова причината е тежкото му състояние, което не му пречи най-вероятно да продава дрога. Начи злият наркоман е виновен за всичко и според независимият съд или прокуратура зависимостта не е болест. Нищо, че в останалия свят е класифицирана като тежка болест. Родната милиция, която ни пази, не е реагира като адекватно на сигналите на жертвата. На и тя си е свършила работата. Горният болен наркоман ще носи отговорност за всички. Миналата година МВР ми практика призовка да се явя на разпит по мой сигнал за насилие от 2019 г., нищо че имам телефон и Ел. поща, посочени в сигнала. Да влезе убития.

Социално

новини благоевград facebook