Съдят насилници в Разлог и Благоевград

12/03/2024 15:44 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Приключиха наказателни дела срещу домашни насилници. Причинили са телесни травми на жени. Те са от Разлог и Благоевград.

53-годишният Х. Х. застава до дни предмагистратите в Разлог по член 131 от Наказателния кодекс, информираха от прокуратурата. Към месец септември миналата година е пребил И. Х., с която били във фактическа раздяла. При извършване на престъплението бил пиян.  Тя му направила забележка. Това ядосало обвиняемия и той нанесъл на жената удари с юмруци в областта на главата и по тялото й. Вследствие на побоя й били причинени контузия, кръвонасядания, отоци, охлузвания и разкъсно – контузна рана.

Пострадалата успяла да се свърже със сина си и да съобщи за случилото се на телефон за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейските служители, които констатирали следите от побоя у жената и задържали Х. Х.

Благоевградчанин на на 63 години е предаден на съд за побой и противозаконно лишаване от свобода. А. Ф. живял няколко месеца с Х. Ш. Въпреки нанасяните й побои и заключване в апартамента за няколко дни, жената не подавала жалби в полицията. Впоследствие пострадалата се преместила да живее в Банско, като известно време двамата не поддържали връзка. След подновяването на отношенията помежду им обвиняемият А. Ф. продължил да злоупотребява с алкохол, вдигал скандали, забранявал на Х. Ш. да напуска апартамента, посягал й, скрил телефона й. Насилникът често заплашвал жената, че ще я затвори в мазето и ще я бие, ако опита да избяга.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook