Съдят шофьор, ударил кола в електрически стълб

16/09/2020 16:40 0 Коментирай

40-годишем мъж, катастрофирал тежко и увредил електрически стълб, застава на подсъдимата скамейка.

Освен за причинените материални щети, той ще отговаря и за шофиране в нетрезво състояние и употреба на дрога.

Произшествието е в района на кюстендилското село Николичевци, съобщиха от прокуратурата.

Димитър Г. карал "Рено" с превишена скорост. Загубл контрол върху превозното средство. Той се отклонил от праволинейното си движение и се ударил в железобетонен стълб от електропреносната мрежа, поставен на тротоара на улица „Стоян Лудев“. Вследствие на инцидента обвиняемият получил редица телесни увреждания, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота - нараняване, проникващо в черепната кухина, счупване на челюст, трайно затруднение на движенията на врата. Водачът изпаднал в безпомощно състояние в автомобила си, съпроводено с обилно кръвотечение от получените травми.

На мястото на пътнотранспортното произшествие пристигнал реанимобил на Центъра за спешна медицинска помощ и полицейски автопатрул. В състояние на кома пострадалият бил транспортиран до болницата в гр. Кюстендил. Били му взети биологични проби за установяване на евентуална употреба на алкохол и наркотични вещества.

Впоследствие, в хода на разследването, е била назначена и извършена химическа експертиза. При лабораторното изследване е било установено, че в пробите на кръв е налице концентрация на етилов алкохол от 2.04 промила. От заключението на химикотоксикологичната експертиза е видно, че при управление на автомобила, в кръвта на обвиняемия имало специфичен метаболит, доказващ употреба на наркотично вещество, съдържащо тетрахидроканабинол.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook