Съдят шофьор за убит на пътя кюстендилец

26/10/2020 15:57 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обвиниха шофьор за причинена смърт на мъж от Кюстендил и тежко раняване на неговия брат.

В. И. катастрофирал с автомобила си "Сеат" на път от Кюстендил до София.

Обвиняемият качил приятеля си М. Г.  и брат му А. Г., за да ги закара до аерогарата. Първоначално той отказал, но поради настояване, се съгласил.

А. Г. заел предната седалка до водача, а брат му – задната от дясната страна, съобщават от прокуратурата в Перник.

След преминаване през района на Дупница, шофирания от подсъдимия автомобил се включил в движението по автомагистрала „Струма“. Наближавайки пътен възел „Боснек“, автомобилът се движел в дясната пътна лента със скорост от около 122 км/ч.

При ляв завой и наклон на спускане, водачът загубил контрол над превозното средство, което внезапно се отклонило наляво. За да върне колата обратно в дясната лента за движение на автомагистралата, В. И. навил волана в съответната посока, при което превозното средство се насочило към десния край на пътното платно. В този момент обвиняемият задействал спирачната система на автомобила, с оглед неговото стабилизиране. Въпреки че успял да намали скоростта на движение до 98 км/ч, последвал удар в еластичната метална ограда отдясно.

От силата му мантинелата се скъсала, като част от нея се забила в предната врата. Превозното средство продължило движението си в затревената площ, късайки колчета от металната ограда. При деформирането й същата преминала през задната лява врата на автомобила и притиснала намиращия се на задната седалка М. Г. Последвал още един удар в металната мрежеста ограда на АМ „Струма“.

Водачът на катастрофиралата кола успял да излезе от нея и да се обади на телефон за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски и медицински екипи.

Лекарите констатирали смъртта на М. Г. и оказали помощ на В. И. Поради блокирането на дясната предна врата на автомобила, пострадалият А. Г. бил изваден по-късно, след оказана помощ от пожарникари.

Другият пътник в колата получил разстройство на здравето, временно опасно за живота, имащо характера на средна телесна повреда - закритата черепно-мозъчна травма с контузия на мозъка с излив на кръв под меките мозъчни обвивки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Някои си който вярва в Бог! -
    Защо не казва истината А.Г,че брат му е хванал волана на водача и затова отиде рязко наляво колата защо не остави водача да се оправи а жалко само за младото момче което загина но един ден Бог ще го подари на родителите му само още много малко време остава до въскръсението му амин.

Социално

новини благоевград facebook