Съдят тираджия с марихуана на Кулата

07/04/2021 16:54 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обвиниха 52-годишен шофьор на камион за трафик на 70 килограма марихуана. Наркотичното вещество е оценено за 276 260 лева.

М. С застава пред съда в Благоевград за престъплението, разкрито на ГКПП-Кулата, съобщиха от прокуратурата в Благоевград.

Той пристигнал на българо-гръцкия граничен пункт с управлявана от него товарна композиция – влекач с прикачено полуремарке. След регистрацията на МПС, системата на „Пътни такси и разрешителен решим“ отчела, че то е с рисков профил. Тирът подлежал на незабавен документален, рентгенов и физически контрол.

При разчитане на изображението от рентгена, митническите инспектори се усъмнили за наличие на тайник. Товарният автомобил бил отклонен за щателна митническа проверка. Било установено, че подът на товарното помещение в полуремаркето е покрит с плоскости, закрепени чрез винтове. След демонтиране на една от тях проверяващите констатирали наличието на фабричен улей. Той бил облепен с метално фолио и имал монтирани профили, които поддържали поставените плоскости. По този начин се прикривало наличието на специално пригоден тайник.

В него митническите служители открили 162 прозрачни пакета, съдържащи марихуана. В кабината на шофьора и при личния му обиск инспекторите намерили акумулаторен винтоверт с битове за него. При направения на място полеви наркотест откритото вещество реагирало положително на канабис (марихуана). В един от пакетите, освен пресована зеленикаво-кафява тревиста маса, били открити и 5 епруветки със семена от конопено растение.

В хода на досъдебното производство е било установено, че през 2013 година М. С. бил осъден във Франция за контрабанда на 77 килограма хашиш. Бил е лишен от свобода за 1 година.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook