Съдят тираджия за кърваво престъпление

03/08/2022 10:56 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Окръжна прокуратура – Благоевград приключи разследване срещу виновник за пътно произшествие със смъртен случай.

Обвинен е 26-годишен шофьорза кървав инцидент на пътя Симитли-Разлог, преди година.

Й. П. е гражданин на Румъния. Управлявал товарен автомобил от Гърция за Румъния. Ударил "Опел", последвал сблъсък с "Тойота" и стрета кола.

Камионът на румънеца бил натоварено с 4 тона домати, при допустима маса за конструкцията на автомобила по заводски характеристики до максимум 2500 килограма. 

Водачът се движел със скорост от 72,1 км/ч в двупосочен участък на път в района на село Градево, след местността „Предела“. При шофирането не се съобразил с релефа на местността - последователни остри завои в участък от пътя със значителен попътен наклон и остър десен завой, както и с превозвания товар, който не бил укрепен. Освен това наличието на подпорна бетонна стена с височина 1,50 метра значително ограничавала видимостта в двете посоки.

Последвал удар с наближаващия насреща лек автомобил, „Опел“, при който двете превозни средства бързо се разделили. Обвиняемият се опитал да отклони без да предприеме действия за намаляване на скоростта или за спиране. Вторият удар на управлявания от Й. П. товарен камион бил с лек автомобил „Тойота“. И след него обвиняемият продължил да шофира със същата скорост по зададената траектория по линията на завоя, като значително навлязъл с левите си габарити в насрещната лента.

Междувременно вследствие на ударите била нарушена целостта на термофургона, като увеличеният натиск на товара във вътрешната повърхност на термопанелите довел до разместване на рамката и панелите. Част от тях достигнали до асфалтовата настилка, оставяйки следи, и ударили движещия се насреща лек автомобил „Пежо“, управляван от М.М. Той своевременно реагирал, като предприел действия за ефективно cпиране. При силния удар настъпило странично избутване на колата към мантинелата, съчетано със заклинване на термопанелите в една от предните врати. При падането върху колата, шофьорът загинал на място.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook