Султанка Петрова без маска при болни и възрастни хора

09/10/2020 17:59 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заместник-социалният министър Султанка Петрова раздаде пакети с хранителни продукти в Сандански и селата.

Целта е продуктите от първа необходимост да стигнат до бедни и болни семейства.

"Над 3400 души ще бъдат подкрепени с хранителни продукти от първа необходимост в региона на Сандански, като от обявяването на епидемиологичната обстановка в страната, хората в региона са получили над 8 тона пакети с храни", каза Петрова.

Храни бяха раздадени и по домовете на трудноподвижни лица, които освен храна, получиха и информация за възможностите за допълнителна социална подкрепа.

В Сандански тя се срещна с представители на социалните служби в общината и представи успешни социални проекти, насочени към хората с увреждания, социалното предприемачество и превенция на агресията в училище. Султанка Петрова акцентира върху възможностите, които дават оперативните програми за разширяването на социалните услуги.

Стоките от първа необходимост са осигурени по Оперативната програма за най-уязвимите групи в страната. Пакетите общо са над 6500 тона на стойност 15 700 000 лева.

Подчинени на Петрова и общинари в Сандански останаха изумени, че през цялото време на раздавене на пакетите, а и по време на срещата й с кмета на Сандански Атанас Стоянов, Султанка Петрова беше без маска или предпазен шлем, въпреки разпоредбите на здравния министър и извънредната епидемична обстановка. снимка:

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook