Съпартиец на Нинова от Кочериново уронил престижа на МИИ

16/05/2022 15:42 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Корнелия Нинова се раздели с един от верните си съпартийци, назначен лично от нея за главен секретар в Министерството на икономиката и индустрията. Заповедта за отстраняването на Йордан Татарски от поста е подписана от ресорната министърка по настояване на премиера Кирил Петков.

Официално бе съобщено, че са постъпили множество сигнали на граждани до Петков, Главния инспекторат на Министерския съвет, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, съобщиха от МИИ.

Сред причините за освобождаването са и оплаквания от множество служители в Министерството на икономиката и индустрията, както и уронване на престижа на институцията.

Йодан Татарски е общински съветник в Кочериново. Беше кандидат за кмет на града, но съпартийците му странно защо подкрепиха настоящия Иван Минков, който е от ГЕРБ.

Преди време към Йордан Татарски бяха отправени публично въпроси дали има общ бизнес с Делян Пеевски. Кочериновецът тогава отговори, че няма общо с петрол и с Пеевски, но разкри, че въпросното лице се казва Георги Татарски и е от Разлог.

.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook