Съпартийците на Цветанов разочаровани от изборите

13/08/2022 14:06 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

"Републиканци за България" обявиха позиция за парламентарните избори.

Хората на Цветан Цветанов са разочаровани от безпринципното боричкане на партия срещу партия, без идейна дискусия и предлагане на конкретни решения за справяне със ситуацията. Републиканцитеняма да участват под никакваформа в надпреварата за 48 НС, обявиха в декларация до медиите.

Част от мотивите им са свързани с нежеланието ни да задълбочаваме пагубното разделение на нацията. Прогнозират, че предстоящата кампания се очертава като партийно противостоене, а не предлагане на работещи решения. Популистките идеи са вредни и неможещи да бъдат реализирани, това е кампания на неизпълнимите обещания - лъжата, смятат от РБ.

"Политическите сили, представени в последния парламент не показаха способност да загърбят собственото си его и да потърсят пътища за постигане на консенсус по жизненоважни за нацията въпроси. В резултат на това сме свидетели, как все повече под риск се поставя сигурността на България и нейното място на цивилизована държава в Европа. Ето защо ние от ПП „Републиканци за България“ заявяваме, че няма да участваме в предстоящите извънредни парламентарни избори – нито самостоятелно, нито в коалиция", се сочи в позицията.

"Не желаем да допринасяме за разпиляването на десните гласове. Това само ще задълбочи фрагментирането на политическото пространство и няма да допринесе за създаването на работещ парламент и стабилно правителство. Стара максима е, че една партия се създава, за да формира и изразява политическата воля на народа чрез участие в избори. Но участието не бива да бъде безпринципно и самоцелно. Ние от ПП „Републиканци за България“ сме изключително разтревожени от ескалацията на напрежението в политическия живот на страната. При наличието на поредица от кризи – здравна, икономическа, енергийна, както и руската агресия срещу Украйна. Провеждането на нови, извънредни избори, само допълва поредицата от кризи, без да ги решава. Очакват ни поредни избори, на които ще доминира безпринципното боричкане на партия срещу партия, без идейна дискусия и предлагане на конкретни решения за справяне със ситуацията", изтъкват от партията на Цветанов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook