Съветници гладят панталони за сесия послучай Освобождението на Горна Джумая

25/09/2023 15:33 0 Коментирай

На днешното си последно редовно заседание съветниците гласуваха единодушно за присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на Стоян Петров. Той е дългогодишен треньор по джудо, самбо и борба.

Председателят Радослав Тасков информира, че на 5 октомври ще бъде проведено тържествено заседание на местния парламент в зала „22-ри септември“ по повод празника на Благоевград, свързан със 111 години от Освобождението на Горна Джумая . Днес съветниците препотвърдиха върнато решение за изграждането на високо технологична зелена зона в казармения парк "Македония". Казусът в военния имот вероятно ще се решава от следващия ОбС.

Прегласуваха повторно и друго върнато от областния управител решение за ОУП в централната част на Благоевград. На днешното редовно заседание местния парламент прие годишния отчет за изпълнение на бюджета, инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз, състоянието на общинския дълг и друга отчетна информация за 2022 година. Съветниците приеха и бюджетна прогноза за периода 2024 – 2026 година на постъпленията от местни приходи и разходите за местни дейности.

Общински съвет Благоевград даде положителен вот и на предложението на Дейвид Арабаджиев – секретар на Община Благоевград, относно финансиране на процедури „Инвитро“ със средства от бюджета на Община Благоевград.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook