Съветници на поправителен преди да се разпуснат

21/09/2023 15:24 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Преди да се разпусне ОбС-Благоевград гласува повторно върнати от областния управител решения от предходни заседания. Увеличават и таксите на новооткрития кооперативен пазар. По предложение на кмета Илко Стоянов и управителя на "Пазари" се вдигат таксите на търговците в покритото тържище. Приемат нови правила за ползване. Утвърждава се схема за разположение на масите и нов ценоразпис. Намеът за отдаване под наем на един квадратен метър за ден стават 5 лева. Въведено е и строго регламентирано работно време на търговците и събиращите таксите инкасатори.

Благоевградските съветници гласуват и предложение за нов почетен гражданин. Званието ще се присъди на 25 септември на дългогодишния треньор по самбо, джудо и борба Стоян Петров Тончев.

На финалната сесия местният парламент ще прегласува върнати незаконосъобразни решения. Те са осем на брой. Едно от тях касае строителната фирма "Грома Холд" - даване на съгласие за учредяване на право за временно ползване на част от общински поземлени имоти в землището на село Бучино. Останалите решения са за издаване на строителни разрешения в града, кварталите и няколко села.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Пвтър -
    Кафявко...дай Боже за последно дави там! Мръсник...

Социално

новини благоевград facebook