Съветници от БСП, ДПС и един от ГЕРБ се обявиха срещу поредно заборчаване на благоевградчани

31/05/2024 13:11 5 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Единствено съветниците от БСП, един от ГЕРБ и земеделец казаха твърдо "не" на кредита от 14,5 милиона лева, поискан от кмета Методи Байкушев на сесия днес.

Новият многомилионен дълг за благоевградските данъкоплатци подкрепиха 24 местни парламентаристи. Шестима бяха "против", а други двама се въздържаха от вот. На заседанието не присъстваха единствено избраниците от ДПС, като по този начин изразиха нежеланието да участват в предрешеното решение в ОбС. Присъствали в залата граждани коментираха веднага, че 24-те съветници са получили солидни обещания в личен интерес, за да гласуват услужливо на Байкушев. Електронен вот дадоха 22-ма. След това ръце вдигнаха още двама от приближените до кмета.

След поименното гласуване стана ясно, че "против" необоснования кредит са съветниците Николай Бошкилов, Веселин Христов, Димитър Урден, Албина Анева, Георги Евтимов и Калоян Калоянов.

Кметът мотивира искането за нов многомилионен дълг с лошото финансово състояние и планирания в бюджет 2024 година дефицит от 15, 4 милиона лева. В посочените параметри се залага максималният лихвен процент да е до 3 процента, калкулирана банкова такса, да има гратисен период за плащане на главницата до 2 години, и погасителен план в рамките на 13 години. Първите 2 години ще се погасява само лихвата, начислена върху усвоената сума.

Напиши коментар

Коментари

  1. Селянин -
    Под давлението на неговия гуро Паскалеф, Метката смело дърпа кредити и прави схеми кои фирми ще ги усвояват , Радко и неговата свита придворни дами им угаждат като си мислят , че ще накажат и те , но гурото не дели с никой
  2. Методи -
    Най после на тате фирмата ще работи на пълни обороти подсигурих му кинти
  3. Василев -
    Това беше , взимам си багажа и напускам града явно нищо не може да се промени към по добро
  4. Община -
    Байкуш кой ще връща тези пари , пак ние данъкоплатците.Засрамете се бе хора , направете нещо добро най-после за този град стига с тези схеми
  5. Жоро -
    Ега 14 цирки на г,зо им излезнат.Нещастници продажни

Социално

новини благоевград facebook