Съветници предадоха благоевградчани за пореден път

26/04/2024 15:16 2 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Очаквано, с гласовете на приближени до властта общински съветници, бе провалено провеждането на референдум за тегленето на 14 500 000 лева от екипа ва Методи Байкушев. Едва 14 в ОбС - Благоевград гласуваха "против" заборчаването на благоевградчани за 15 години напред. 16 от народните избраници дадоха положителен вот. Учудващо е поведението на петима от съветниците, които гласуваха "въздържал се", сякаш този казус въобще не ги интересува. Привържениците на Байкушев изтъкнаха, че референдумът ще струва много пари. Противниците на искането за пореден дълг от градоначалника пък пресметнаха, са нужни само 20 000 лева, за да се проведе обществено допитване на 9 юни, когато са изборите "две в едно". Вчера и председателят Радослав Тасков заяви, че референдум не трябва да има. 

По друго предложение на кмета местните старейшини дадоха зелена светлина на частна инвестиция. Съгласиха се да бъде учредено възмездно безсрочно право на строеж за изграждането на паркинг и медицински център със Спешно приемно отделение към болница „Пулс“ в Благоевград. Искането е от  „Медикус 98 – Медицински център“, представлявано от Чавдар Андонов. Бъдещият паркинг ще се състои от два самостоятелни обекта, на две последователни подземни нива, с общо 98 паркоместа, и едно наземно ниво с 36 паркоместа. Предвидено е подобряване на инфраструктурата, което ще позволи по-лесно придвижване на специализираните автомобили до Спешното отделение на болницата. След построяването на сградата, което ще бъде за сметка на „Медикус 98 – Медицински център“ ЕООД, Община Благоевград ще придобие правото на собственост върху подземен паркинг с около 50 паркоместа.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Янка -
    Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
  2. Кирилов -
    На следващите избори пак гласувайте срещу пари, сега с този кредит ще ви ги вземат обратно та и отгоре.Честито

Социално

новини благоевград facebook