Съветници прекратиха концесия на градска баня

23/02/2023 18:19 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Съветници прекратиха договор с концесионер, който дължи голяма парична сума към общинската хазна.

Над 300 000 лева е натрупал известният в в Благоевград и Сандански бизнесмен Илия Пасков, стана ясно на заседание в ОбС днес. Задълженията му се опрощават, но в замяна на това Пасков твърди, че е направил подобрения за 800 000 лева. Заяви пред присъствалите на заседанието, че оставя банята на Общината.

Видният предприемач и хотелиер концесионира минералната баня в Сандански през 2015 година, когато кмет беше Андон Тотев. Днес, в негова полза гласуваха 15 от санданските парламентаристи, начело с племенника на Тотев - Младен Тимчев. За разтрогване на договора бяха още съветникът Явор Аргиров и групата на ВМРО, чийто представител е настоящият градоначалник Атанас Стоянов.

Присъствали на заседанието санданчани питат резонно защо Пасков не е плащал концесионната такса от 55 000 лева годишно и защо общинарите са допуснали това да се случи. Опасяват се, че предстои в близко време банята да се продаде и същият да я закупи изгодно.

"Така ли прави Община-Сандански с всички концесионери, недоумяват гражданите и коментират в социалните мрежи, че се работи за лична изгода.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook