Съветници не успяха да прокарат ненужни за Благоевград решения

17/09/2021 14:59 4 Коментирай

Общинските съветници в Благоевград оспориха предложението на колегата им от ГЕРБ Кирил Илиев за финансово обременяване на гражданите.

На сесия днес те отказаха да гласуват решението за въвеждане на Синя зона в междублоковите пространства в централната част на града.

За допълнително таксуване на благоевградчани вот дадоха само 8 от народните избраници, съпартийци на Кирил Илиев. Трима баха категорично против. 30 пък решиха да се въздържат от грлас.

Не се прие и искането на социалиста Владимир Пандев за детрониране на на младежкия лидер на БСП в Благоевград Веселин Христов от зпоста на заместник-председател в ОбС. Вместо Христов, той претендираше в Председателския съвет да влезе червения Иван Станчев.

Предложението провокира подигравателни коментари сред останалата част от съветниците. Заявиха, че самоизяждането в червените редици продължава с пълна сила, вероятно под диктовката на лидера им Любен Милев, който беше заместник-кмет в екипа "Томов", но продължи да държи поста до 9 септември с болничен лист. Преди това прибра в джоба около 20 000 лева - бонус от 6 заплати за неуспешното му кметуване. Припомняме, Веселин Христов е атакуван от Милев заради критиките му към начина на управление на БСП-Благоевград. Христов поиска след позорната загуба на на изборите оставката на Любен Милев и на Корнелия Нинова. Последва изключването на Веселин Христов от Изпълнителното бюро. Преди това обаче Веселин сам се оттегли от председателския пост на младежката организация в града.

Местният парламент отпусна 3000 лева на отличника на Математическата гимназия Антонио Георгиев, по молба на майка му, да бъде подпомогнат в първите месеци на следването му. В ОбС се породи идеята за създаване на Фонд за подкрепа на даровити младежи от Благоевград. Съветниците обещаха да помислят за заделяне на средства в бюджета на общината за следващата година.

Напиши коментар

Коментари

  1. Трой -
    Ще ме разплачат съветниците толкова загрижени за града учудващо
  2. Венцо -
    Ок добри решения особено за синята зона
  3. Херо -
    Така му се пада на дебелото и отвратително докторче
  4. Мдаа -
    Панделяки сега е ред ти да отговаряш пред правосъдието за далаверите в които си замесен

Социално

новини благоевград facebook