Създават ново звено в МВР

13/07/2022 17:42 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков се анализира необходимостта и възможностите за създаването на специализирано звено за престъпления против природата. 

В създадената комисия влизат експерти от различни звена на МВР, които се занимават с престъпления срещу животни - домашни, диви и защитени, както и срещу околната среда, експерти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения сектор, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите. Днес в ГДНП се състоя първото заседание на групата.

Една от основните задачи на експертите е разработването на единен протокол за действие при установяване на посегателство, нарушение и/или престъпление против природата, както и структурирането на координационен съвет, който да осъществи навременна и ефективна подкрепа както на институционално, така и на оперативно ниво.

Друг основен ангажимент на работната група е създаване на условия за подобряване на информационния обмен между институциите, както и единен специализиран канал за подаване на сигнали за нарушения или престъпления срещу дивата природа и животните.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook