Сюрпризираха търговци, лекари и общински наематели

01/12/2020 15:33 0 Коментирай

Освобождават частично и напълно от наеми и такси ползватели на общински обекти и площи през декември и януари.

Облекченията са за търговците в Сандански и са предложени от кмета на града Атанас Стоянов. Те са с цел подпомагане на гражданите и бизнеса в сложната здравна и икономическа обстановка.

Всички наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост, с преустановени посещения на обектите в тях, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването - заведения за хранене, ресторанти, кафенета и сладкарници, се освобождават от заплащане на наеми и такси за целия месец декември. За месец януари следващата година, дължимите наемни цени на същите обекти се намаляват с 50 процента, гласи кметската заповед.

Облекченията обхващат и всички наематели на общински жилища и лекарски кабинети, находящи се в общински имоти на територията на община #Сандански, като същите се освобождават от заплащане на наемната цена за период от два месеца - декември и януари.

Икономическата подкрепа е предвидена и за всички останали наематели и ползватели на имоти и терени – общинска собственост / кооперативен пазар, животински пазар, ГУМ, временни търговски обекти и други на територията на цялата община Сандански, за които наемната цена също е намалена с 50 % за двата месеца.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook