Тасков коментира референдума в Благоевград и случващото се с "Пирин"

26/10/2022 16:02 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков коментира по-важните решения, които ще се дебатират на предстоящо заседание.

Поздрави всички, носещи името Димитър и пожела светецът да ни закриля и напътства в добрите дела.

Въпросът около евентуален референдум за тегленето на кредит за парк "бачиново" и плажа, а също и мнението му по този казус, също бе зачекнат от Тасков. Според него, обществено допитване, с повече въпроси, проведен по време на евентуални предсрочни парламентарни избори ще има по-голям смисъл от местно допитване с един единствен въпрос.

"Трябва да гледаме в бъдещето, ще предложа на инициативния комитет да се обединим и да проведем референдум по повече въпроси, за да разберем какви са нагласите на хората за бъдещето на Благоевград. Всички виждаме, че най-вероятно се задават предсрочни парламентарни избори, така че много по-добре ще бъде да проведем гражданско допитване в едно с предсрочните избори. Така, Община Благоевград няма да се наложи да плати дори лев. Такъв референдум бих подкрепил!“, коментира Радослав Тасков.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент.
Дневният ред беше одобрен на заседание на Председателския съвет към Общински съвет Благоевград.

Тасков представи пред представителите на медиите и обществеността какво предвижда предварителния дневен ред, като информира, че в деловодството на Общински съвет няма постъпило предложение за извънредна точка за петъчното заседание, с изключение на едно заявление за изказване от Бойко Гренцке, собственик на кучешкия приют край село Логодаж.

Общинските съветници ще трябва да попълнят и състава на временната комисия за изработване на предложение на политика за участието на Община Благоевград и общинските публични предприятия и бизнес задачи.

В отговор на журналистически въпрос, във връзка с откриване на Македонски културен център „Никола Вапцаров“ в Благоевград, планувано за 30-ти октомври, председателят на местния парламент Радослав Тасков каза, че Общински съвет Благоевград няма да допусне създаване на напрежение между България и Македония. Припомняме, че Общински съвет Благоевград се произнесе по темата с декларация, приемането на която се наложи, заради спорни текстове в обявлението за създаването на културния център и неща, които създават предпоставки за възникване на напрежение между двете съседни държави. Той допълни още, че с приемането на въпросната декларация общинските съветници не са имали за цел да създават напрежение, дори напротив. Целта е била да се спрат всякакви опит за това, отбеляза Тасков.

Относно случващото се с ФК „Пирин“ и възникналото напрежение между фенове и ръководство, Тасков отговори, че всички са притеснени за „Пирин“ и за резултатите, които клуба постига, но като местна власт не се бъркат на ръководството. По повод предстоящото честване на вековния юбилей на „Пирин“, Радослав Тасков посочи, че в качеството си не на председател на местния парламент, а като фен, е подпомогнал начинанието на феновете.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook