Тасков обяви колко пари ще получават в ОбС - Благоевград

08/12/2023 16:22 2 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Временна комисия за подготовка на проект на Правилник за организацията и дейносттав ОбС- Благоевград заседава по казуса с възнагражденията на местните избраници. Председателят Антоанета Богданова свика съветниците Анна Мазурска, Георги Иванов, Валери Манов, Мирослав Чолев, Василиса Валеова, Ибраим Зайденов и Кирил Ваклинов. Предстои да входират взетите решения за гласуване на 11 декември.

По-рано днес парламентарният шеф Радосва Тасков обяви на пресконфенернция, че зплатата на съветниците остава без промяна ако Проектоправилникът на местния парламент бъде приет във варианта, предложен от комисията.

Според Тасков е взето решение да отпадне минималния праг от 35 процента увеличение и да се запази досегашният размер на възнагражденията.

Радослав Тасков подчерта, че Общински съвет Благоевград мандат 2023 - 2027 година ще бъде максимално отворен към обществото, което ще позволи на хората да имат преки наблюдения върху тяхната работа. По въпроса с възнагражденията на общинските съветници, Тасков апелира да се сложи край на всички спекулации и да не се омаловажава труда на колегите му, които не само участват в заседания и комисии, но също така работят на терен за разрешаването на възникнали проблеми.

"Никога в последните 12 години общински съветник не е получавал максималното възнаграждение, предвидено в Закона. Винаги сме подхождали с разум и никога не сме имали заплати, които да са максимума. Дори по времето, когато заплатата се определяше от средната брутна заплата, която по онова време беше около 1300, общинските съветници взимаха по около 600 лева", припомни Тасков.

Той допълни, че предстои много работа, предвид трудната финансова ситуация в общината, но подчерта категорично, че общинските съветници са готови да се съберат винаги, когато трябва да се вземат спешни и важни решения за бъдещето на Благоевград.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. ОИК -
    Сега броят бюлетините и ще се окаже, че ще има смени в състава на обс-то.
  2. Съдията -
    Още малко и всички изхвърчате от съвета, избори през януари-февруари. За кмет и съветници!

Социално

новини благоевград facebook