Телевизионна репортерка откри Дом за стари хора в Петрич

29/06/2021 15:10 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Поли Гергушева отвори дом за стари хора в Петрич. Репортерката и телевизионна водеща е най-новата инвеститорка в южния град. Тя ще се грижи за 42 души, за които се предлагат 10 вида услуги, като най-важните са медицинско обслужване и денонощна аудио-визуална връзка с близките им.

Домът се намира в сградата на петричката болница и е в непосредствена близост до градския парк. Домуващите там могат да се радват на модерно изградени и технологично оборудвани стаи, ежедневни медицински грижи. Едновременно с това ще могат да се насладят на различни организирани културни и развлекателни мероприятия, които да спомогнат за тяхното пълноценно социализиране.

Домът е регистриран в столичния квартал "Слатина" на фирмата на Борис Мечкуев, която е била единствен кандидат за закупуването на етаж в болница “Рокфелер”. Досега фирмата на Мечкуев, който е съпруг на Поли Гогушева, както и останалите дружества на семейството, не са имали дейност, свързана със старчески домове, а само с графичен дизайн.

Социалната дейност, с която се захваща чаровната водеща, е съвсем нова за нея, като заедно с нея в управлението на институцията влиза и мъжът й Борис Мечкуев. Неотдавна близки и приятели на младото семейство честитиха отварянето на дома за отглеждане на възрастни, след като отварянето му се забавя повече от година заради пандемията от коронавирус, съобщава bgdnes.bg. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Мария Котларска -
    За съжаление при подписване на договора ми казаха,че няма клауза за медицински грижи и тъй като бе споменато,че се обработват декубитуални рани,уточниха,че само по леки обработват. Жената бе пострадала при превозването и се налага аз да ходя и да си и правя превръзката .
  2. Симо -
    Радващо е, има доста нуждаещи се от тези грижи! Развивайте дейността, 42 души са капка в морето.
  3. Калина -
    Браво! Сега редно е да има и хоспис в този град!

Социално

новини благоевград facebook