Тестват строители на тунел "Железница", изписаха един от затрупаните

26/06/2020 14:04 0 Коментирай
Снимка бгнес Снимка: бгнес

РЗИ-Благоевград разпореди масови тествания за коронавирус стротители на тунела при симитлийското село Железница, който се срути преди две денонощия.

Причината е първоначалната информицаи, че един от затрупаните работини е имал положителна проба. Втори тест обаче доказа днес, че Георги Филипов е с отрицателен резултат. Въпреки това, изследванията ще бъдат направени. 

"Щастлив съм, че ме изписват и че съм жив и здрав", каза Георги на излизане от благоевградската болница. Той заяви,у че се притеснява за двамата си колеги.

„Всичко стана за секунди, помня как скалната маса се свлече върху нас и настана паника. Тези, които запазиха самообладание започнаха да ни откопават – първо мен, след това останалите двама”, спомни си Филипов, който е от Белово пред БГНЕС. Георги каза още, че това, което е станало нямало как да бъде избегнато. Всичко е било според проекта и книгите. „Имаше тънък глинен слой, в него е влязла вода, и целият масив слезе надолу, падайки върху нас. Скалата бе ронлива, а не гранит. Всички извадихме много голям късмет, все пак сме дошли да работим, а не да умираме“, разказа работникът.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook