Тестваха за коронавирус в Добринище

10/04/2020 14:09 0 Коментирай

Започна изследване с бързи тестове на хората в Добринище. Тестването започна преди обяд днес. Бързите тестове са доставени от кмета на Добринище Петър Галчев и депутата Александър Мацурев. 

Изследването е платено. Струва 30 лева. Хората в Добринище обаче ще платят по 24 лева, тъй като разликата е поета от Мацурев и Галчев. Резултатите ще са ясни към 16.00 часа днес, каза Мацурев, който обяви за акцията в социалната мрежа.

"С кмета на град Добринище Петър Галчев насочихме усилията си към търсене на вариант за изследване и на хората в Добринище и други, за тяхно успокоение. Проведохме редица разговори в посока на това в Добринище да дойде акредитирана лаборатория, защото считам, че е добре, който желае да се изследва. В този труден момент е важно всеки да прави нещо, наистина работещо", коментира Мацурев, който е и лидер на ГЕРБ в Банско.

"Лаборатория ''Кандиларов'' извършва тестуването в Здравна служба гр. Добринище, ул. Никола Вапцаров 1 етаж 1. Изследването с тест Covid-19 - Anti-SARS-Cov-2 rapid test. С кмета на Добринище поемаме ангажимента да заплатим 20% от цената на теста", каза депутатът.

Бързият тест за COVID-19 е бърз скринингов тест за качествено откриване на IgM и IgG антитела срещу вируса SARS-CoV-2.
Тестът отчита IgM и IgG антитела.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook