Тираджии се гневят за затворените паркинги на АМ "Струма"

04/09/2021 16:36 0 Коментирай

Заради безхаберието на АПИ тирове по АМ "Струма" спират в аварийната лента. Това създава реални предпоставки за пътни инциденти, оплакват се шофьорите на камиони.

Изградените по проект аркинги на автомагистралата са затворени. Особено тежко е положението с тираджиите в района на Сандански. Паркингите там са са оградени с ленти и знаци и никой няма право да влиза вътре.

"Няма къде да спираме за почивка, за тоалетна, за вода. Често ни се налагат и ремонти, които сега вършим на пътя", коментира Станислав Илиев, който е шофор на фирма, извършваща международни превози на стоки.

"Паркингът за тежкотоварни автомобили бе затворен и вчера, когато пътната агенция въведе забрана за движението им в пиковете часове, с цер безопасност. Камионите останаха в аварийната лента, пълно безумие", заявиха от превозваческа фирма в Сандански.

От Агенция „Пътна инфраструктура” обясниха, че поддържането и охраната на площадките за отдих временно е преустановено от дружеството, с което Агенция има договор за стопанисване. Защо то е спряло да работи от АПИ не посочват, но уверяват, че се търсят варианти за разрешаване на ситуацията.

АПИ съветва шофьорите да продължават да спират за почивки на крайпътни търговски обекти и бензиностанции. Не дава обяснение кога ще отворят терените за паркиране.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook